Naisen nautinto -valmennus

Haluatko elää intohimoisesti ja aidosti, omasta seksuaalisuudestasi nauttien?

Seksuaalinen hyvinvointi on yksi onnellisen ja terveellisen elämän peruspilareista. Seksuaalisuus on kokonaisvaltainen kokemus, joka tunnetaan niin kehon kuin mielen tasolla. Omaa seksuaalisuutta voi ja sitä tulisi hoitaa, helliä ja vaalia.

Seksuaalisuus on mitä intiimein osa itseämme ja siksi se on niin vaikea kohdata päivänvalossa. Eläminen seksuaalisena olentona on yhtä luonnollista kuin hengittäminen, mutta edelleen tänä päivänä siihen liitetään jotain kiellettyä ja kielteistä. Useat meistä ovatkin oppineet kieltämään seksuaalisuutensa ja siihen liittyvät halunsa ja tarpeensa.

Suhtautumiseemme seksiin ja sukupuolirooleihin vaikuttaa muun muassa normit ja opitut tavat. Miten sinä suhtaudut seksiin ja seksuaalisuuteen? Oletko sinä sisäistänyt arvoja ja asenteita, joiden mukaan seksuaalisuuteen liittyy jotain häpeällistä, syntistä tai vain tietynlainen seksuaalisuus on niin sanotusti oikein?

Kasvatus, asenteet ja kulttuuri

Naisen seksuaalisuus esitetään asiana, joka on aina vähän väärin: jollain tavalla outoa, kolhoa tai yksipuolista. Kun naisten seksuaalisuutta käsitellään, puhutaan liian usein vain kolmenlaisista naisista: huorista, uhreista tai madonnista. Oli nainen ihmisenä millainen tahansa, tuntuu että ympäristöllä on siitä huolimatta tarve lokeroida hänet johonkin näistä kolmesta kategoriasta. Narraatiota ylläpitävät yhtä lailla media kuin me tavalliset ihmiset jokapäiväisissä puhetavoissamme.  Kuulostaako tutulta?

Syntymästämme lähtien olemme saaneet palautetta omasta itsestämme. Se miten meitä on kohdeltu, ja miten meitä on kosketettu, on osa seksuaalista minuuttamme.  Seksuaalisuus on luonnollinen tarve, joka on jokaisella ihmisellä jo lapsesta saakka. Perhe, kulttuuri ja uskonnollinen tausta, ja monet muut tekijät muovaavat seksuaalisuuteen liittyviä asenteita ja tapaa ilmaista seksuaalisuuttaan.  Seksuaalisuuttamme värittävät niin voimakkaasti varhaiset kokemuksemme vanhempiemme, sisarustemme ja läheistemme kosketuksesta, läheisyydestä ja turvallisuudesta. Jos esimerkiksi lapsuudesta uupuvat kokemukset ei-erottisesta ihon läheisyydestä, voi vielä aikuisenakin olla vaikeuksia antautua läheisyyteen toisen kanssa sekä eroottisessa että ei-eroottisessa mielessä.

Kohti muutosta.

Seksuaalisia reaktioita, ajatuksia, asenteita, arvoja voi myös uudelleen opetella ja samalla murtaa vanhoja keinoja. Tiedostaminen lisää itsetuntemusta, se rauhoittaa ja motivoi muutokseen. Muutos on aktiivinen prosessi, ja silloin vapaudutaan vanhasta, etsitään ja löydetään uusia seksuaalisen minän ulottuvuuksia.

Seksuaalisuutesi on arvokas ja olennainen osa sinua ja ansaitsee tulla näkyviin ja tulla kohdelluksi kunnioituksella. Nyt on aika ravistella vanhoja uskomuksia ja asenteita!

Oma seksuaalinen avautumiseni on tapahtunut pitkälti kasvaneen itsetuntemuksen kautta. Nykyään olen jo oman seksuaalisuuteni kanssa vapautunut ja saan seksuaalivoimasta energiaa koko elämääni. Minulla on akateeminen pohjakoulutus, jossa olen perehtynyt kulttuureihin ja uskontoihin feministisestä näkökulmasta. Olen opiskellut myös seksuaalisuuteen liittyviä opintoja. Minusta voit lukea lisää täältä.

Etsin naisia valmennukseni testiryhmään! Valmennus on uusi, eli testiryhmäläiset pääsevät vaikuttamaan valmennuksen sisältöön. Valmennuksessa roolini on olla rinnallasi kulkeva mentori. Valmennuksen tavoitteena on pohtia yhdessä asenteita ja vaatimuksia, kyseenalaistaa niitä ja etsiä omaa polkua, sinun polkuasi. Mikäli valmennukseni esittely puhuttelee sinua, ole rohkeasti yhteydessä minuun. Valmennukseni on tarkoitettu ihan kaikille naiseksi itsensä tunteville. Testivalmennusryhmäläiset saavat osallistua valmennukseen huomattavasti edullisemmin kuin kurssin hinta tulee olemaan.

Laita viestiä osoitteeseen: sensuellikosketus@gmail.com